Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

200 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα / φουντούκια
200 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι αν έχουν απλά αφαιρέστε τους
300 g μαύρη σοκολάτα 🍫
70 g κακάου χωρίς ζάχαρη
340 ml. κρέμα καρύδας
Φόρμα με διάμετρο 21-23 cm κατ ‘ανώτατο όριο. (Χρησιμοποίησα 23 cm.)

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τους χουρμάδες και βυθίστε τους σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά.

Τρίψτε τα αμυγδαλα μονα τους πρωτα, και μετα προσθέστε το κακάο και τις στραγγισμένους χουρμάδες και αλέστε ξανά.

Το τελικό μείγμα είναι ελαφρώς κολλώδες λόγω των χουρμάδων και είναι εύκολο να το διαμορφώσεις στις πλευρές της φόρμας. Βάλτε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της φόρμας.

Ρίξτε το μείγμα των ξηρών καρπών και σχήματίστε την βάση με τα χέρια σας στο κάτω
μέρος και σηκώστε ελαφρώς στα τοιχώματα για να γίνετε σαν ένα ταψακι στο οποίο θα ρίξετε τη κρέμα.
Βάλτε τη φόρμα στον καταψύκτη για 10-15 λεπτά για να σκληρύνει.
Για την κρέμα χρησιμοποίησα σοκολάτα από το LIDL, θα τη δείτε στις φωτογραφίες και κονσερβοποιημένη κρέμα καρύδας, φυσικά μπορείτε να βρείτε αυτά τα προϊόντα αν τα ψάξετε.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χτυπήστε την κρέμα με το μίξερ σε ένα πολύ βαθύ μπολ γιατί πεταει πάρα πολύ.

Είχα αφήσει την κρέμα καρύδας στο ψυγείο όλη τη νύχτα και είχε σκληρύνει στην κορυφή και ήταν υγρή σαν νερό στο κάτω μέρος. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ (δεν γίνεται χιόνι ή παχιά κρέμα) και προσθέτουμε λίγο λιωμένη σοκολάτα. 
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά σπάνιο, να μην σας τρομάξει. Αφαιρέστε τη φόρμα από τον καταψύκτη, ρίξτε την κρέμα από πάνω

και βάλτε την ξανά στον καταψύκτη για 20-30 λεπτά. Η κρέμα σφίγγεται γρήγορα λόγω
της κρέμας καρύδας. Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το επιδόρπιο από τον καταψύκτη και ανασηκώστε το προσεκτικά, αφαιρέστε το φύλλο και επιστρέψτε το στη φόρμα ή σε πιατο όπως θέλετε. Για μένα, έγινε λίγο εύθρυπτο από ό, τι ήταν απαραίτητο, υποθέτω ότι έπρεπε να βάλω περισσότερους χουρμάδες (έβαλα 150 γραμμάρια). Όταν λοιπόν αλέσετε τα πάντα, δείτε εάν το μείγμα είναι κολλώδες και σκεφτείτε εάν θα προσθέσετε λίγο περισσότερους χουρμαδες. Κόψτε μικρά κομμάτια τάρτας γιατί είναι μια βόμβα σοκολάτας

Καλη επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα τυροπιτάκια κρουσανάκια
Επόμενο άρθροMυρμηγκάτο…ένα κέικ συροπιαστο με άρωμα και γεύση πορτοκάλι, σοκολάτα