Συστατικά

2 (250 γρ.) μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους (επιμήκεις, ωοειδείς)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
5 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ντοματόπελτέ
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρο
2 κσ φρέσκο ​​βασιλικό ή μέντα, ψιλοκομμένο
150-200g τυρί φέτα, τριμμένο
μια πρέζα ζάχαρης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250g ταλιατέλες 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250C. Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί. Ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε 5 κουταλιές ελαιόλαδου και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα κρεμμύδια είναι ελαφρώς χρωματισμένα, προσθέστε 1 κουταλάκι ζάχαρης και καραμελώστε.

 

Προσθέστε το πελτέ από ντομάτα και ανακατέψτε καλά. Ανεβάστε την θερμοκρασία και προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά, με το καπάκι κλειστό. Στο τέλος, αφαιρέστε ολόκληρο το σκόρδο, προσθέστε τις ψητές μελιτζάνες και τα βότανα και αλατοπιπερώστε καλά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Χωρίς να αποστραγγίζετε τα ζυμαρικά, αφαιρέστε τα ζυμαρικά από το νερό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιρούνι και τα προσθέτετε τα στη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε το τριμμένο φέτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, ραντίζετε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και από πάνω ρίχνετε λίγη τριμμένη φέτα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι Τηγανίτες μου
Επόμενο άρθροΧειροποίητα κουλουράκια πορτοκαλιού