Συστατικά
1 καρότο
1 λευκό κρεμμύδι
1 στέλεχος σέλινο
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια χοιρινό κιμά 
2 φλιτζάνια ντομάτα πουμαρο κλασικό (470g)
1 φλιτζάνι (230ml) κόκκινο κρασί 
4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο.Μόλις τα λαχανικά είναι μαλακά, προσθέστε το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.


Εάν υπάρχει υπερβολικό λίπος στο τηγάνι, στραγγίστε λίγο. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Αφού το κρασί μειωθεί κατά το ήμισυ, προσθέστε το πουμαρό και το μισό από το ζωμό κρέατος και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.


Ανακατέψτε τη σάλτσα και αφήστε τη να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για 2 30′ ώρες συμπληρώνοντας το υπόλοιπο ζωμό καθώς μειώνεται.
Συμβουλή: Θυμηθείτε να ελέγχετε το ραγού κάθε φορά που θέλετε να το ανακατεύετε και να προσθέτετε επιπλέον ζωμό ή νερό, αν χρειαστεί.
Για να το σερβίρετε με ζυμαρικά προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά στο ραγού και ανακατέψτε όπως επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ
Σημειώσεις
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μοσχαρίσιο κρέας 50/50 και χοιρινό κρέας.
Χρησιμοποιήστε χυμό ντομάτας υψηλής ποιότητας,  καθώς φθηνότερα εμπορικά σήματα μπορεί να είναι πολύ όξινα.
Χρησιμοποιήστε ένα κόκκινο κρασί που είναι αρκετά καλό για να πιείτε .

Προηγούμενο άρθροΈνα σπιτικό φάρμακο για να θεραπεύσει οποιοδήποτε κοινό κρυολόγημα ή γρίπη.
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού