Τας κεμπάπ

Υλικά

500/600 γρ στήθος χοιρινό / χωρίς κόκαλα /
1 κουπα ρύζι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σουπας αλεύρι
200/300 γρ ντομάτες σε κονσέρβα
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι ή παπρικα
αλάτι και πιπέρι για γεύση, μια πρέζα ζάχαρη
1/2 μαϊντανό για πασπάλισμα / προαιρετικό /

Εκτέλεση

Το κρέας κόβεται σε κύβους και τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία σε προθερμασμένο λάδι.
Αφού τηγανιστεί το κρέας, αφαιρείται από το λάδι και τοποθετείται το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν το κρεμμύδι τηγανιστεί μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλεύρι, την παπρικα ή το κοκκινο πιπερι και τις ντομάτες σε κονσέρβα.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ληφθεί ένα ομοιογενές μείγμα, επιστρέψτε το κρέας, ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Καστανιζουμε το ρύζι σε βούτυρο. Ρίξτε νερό σε αναλογία 3 προς 1 ρύζι και βράστε σε χαμηλή φωτιά.
Το πιάτο σερβίρεται σε κατάλληλα πιάτα, με ρύζι στη μέση κάθε πιάτου και συμπληρώνεται με το κεμπάπ.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο Κέικ με λευκή Σοκολάτα του pastry Chef Stratou Petrou
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα δαμάσκηνου με καρύδια και λίγη ζάχαρη, 100% φυσική