Τας κεμπαπ με ρύζι

Υλικά:

Χοιρινό μπούτι – 800 γρ.
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Λάδι – 3-4 κουταλιές της σούπας.
Κονσέρβες ντομάτες – 300 γραμμάρια (αν δεν έχετε κουτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας)
Αλάτι για γεύση
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σκόρδο – 2-3 σκελίδες
Κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Μπαχαρικά – μπαχάρι, δάφνη, μαύρο πιπέρι
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας.
Ρύζι – 1/2 κουπα.
Βούτυρο – 50 γραμμάρια.
Μαϊντανός για πασπάλισμα

Πώς να ετοιμάσετε:

Αρχικά ξεκινάμε με την παρασκευή του ρυζιού. Βάζουμε την κατσαρόλα στην οποία θα τη βράσουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο μέσα. Ρίξτε το προπλυμένο με κρύο νερό ρύζι και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να αλλάξει χρώμα (για να γίνει “γυαλί”). Ρίξτε λίγο νερό, αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα νερού (είναι σημαντικό η αναλογία ρυζιού-νερού να είναι 1: 3) και σιγοβράστε στην εστία μέχρι να απορροφήσει το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.

Ενώ το ρύζι σιγοβράζει στη φωτιά, για να μην χάσετε πολύτιμο χρόνο, κόψτε το κρέας σε κύβους περίπου 2-3 ​​εκ. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας και τηγανίστε το κρεμμύδι στο ίδιο λίπος μέχρι να μαλακώσει.
Επιστρέψτε το κρέας, προσθέστε τις ντομάτες, το αλεύρι, την κόκκινη πιπεριά, τα μπαχαρικά και πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου από πάνω. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να καλύπτει ένα δάχτυλο από πάνω. Προσθέστε αλάτι για γεύση. Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσει το κρέας, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρετε φτιάχνοντας μερικές μπάλες ρύζι (χρησιμοποίησα ένα κουτάλι παγωτό,
αλλά αν δεν έχετε με φλιτζάνι καφέ) και περιχύστε με κεμπάπ γύρω τους. Με αυτό, το τας κεμπαπ μας είναι έτοιμο. Εάν θέλετε, όταν σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Απολαμβάνω!

Προηγούμενο άρθροΛαχανοτηγανίτα…Υγιεινή και νόστιμη
Επόμενο άρθροΠαναρισμένες φτερούγες Κοτόπουλο τηγανητό