Τα Γεμιστά του Χειμώνα

Οι πιπεριές έχουν καθαριστεί και έχουν καταψυχθεί από τα τέλη του καλοκαιριού

Υλικά:

Πιπεριές Περίπου 10-12 τεμ.
500 γρ κιμά. Η επιλογή του κρέατος είναι του γούστου σας. Προτιμώ τον χοιρινό κιμά, αλλά ο μοσχαρίσιος είναι πιο υγιεινός. Ένας καλός συνδυασμός είναι ένα μείγμα από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά σε αναλογίες 60% -40%.
1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Ένα κρεμμύδι.
Ένα μεσαίου μεγέθους καρότο.
Ένα κοτσάνι σέλινου (μίσχος και φύλλα).
Δύο φλιτζάνια τσαγιού ρύζι γλασε.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Τρία ή τέσσερα κλωναράκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο).
Πάπρικα.
Δύο ποτήρια νερού υγρό ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών ή νερό.
Τέσσερα πέντε κλωναράκια άνηθο (ψιλοκομμένο).

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Βάζουμε τον κιμά με ένα ξύλινο πιρούνι ή κουτάλα, ανακατεύουμε μέχρι να θρυμματιστεί ο κιμάς. Προσοχή στη θερμοκρασία της εστίας, αν είναι πολύ δυνατή υπάρχει πιθανότητα να καεί ο κιμάς.
Αφήνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο και σέλινο).
Αφήστε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα του κιμά και των λαχανικών.

Πλύνετε το καλά. Το ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ με νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει το νερό. Ρίξτε το νερό και αλλάξτε το, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι το νερό να σταματήσει να ασπρίζει
Αφού ρίξετε το ρύζι πάνω από τα λαχανικά και τον κιμά, προσθέστε 2 φλιτζάνια υγρό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με νερό ελλείψει ζωμού. Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά κατά βούληση (μπαχαρικό για κρέας, πάπρικα και αλάτι). Αφήστε τα πάντα να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
Πριν βγάλουμε από τη φωτιά το μείγμα με το ρύζι, τον κιμά και τα λαχανικά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο.
Αφήνουμε στην άκρη την έτοιμη γέμιση για πιπεριές και ετοιμάζουμε τις πιπεριές.
Γεμίζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές με ένα κουτάλι.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί,

βάζουμε ενάμιση ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, ελέγχοντας συχνά τη στάθμη του νερού στο ταψί και προσθέτοντας κι άλλες αν χρειάζεται.
Οι έτοιμες πιπεριές με ρύζι και κιμά μπορούν να σερβιριστούν με γιαούρτι ή λευκή σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτινή της μαμάς!!!
Επόμενο άρθροΑφράτα κουλουράκια Πορτοκαλιού