Τα καλύτερα κουλούρια

Υλικά

400 ml.Γάλα
30 γρ φρέσκια μαγιά
2 αυγα
1 κιλό. αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
200 ml. λάδι
1 φακ ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Η μαγιά ενεργοποιείται σε μέρος του ζεστού γάλακτος. Τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύονται με ένα συρμα.
Στο κοσκινισμένο αλεύρι προστίθεται μόνο αλάτι. Μόλις φουσκώσει η μαγιά, την προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με το μίξερ ίσα να ανακατευτεί, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μια απαλή, αντικολλητική ζύμη. Το αφήνω να φουσκώσει για 35-40 λεπτά σε φούρνο στους 30 βαθμούς.

Μοιράζω τη ζύμη σε 30 μπαλάκια που το καθένα τυλίγω σε φιτίλι. Από δύο φυτίλια φτιάχνω ένα κουλουράκι, αφού τα πλάσω
τα βάζω σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ανάβω προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 15′ .
Στο διάστημα αυτό τα αλείφουμε με ίση ποσότητα νερού και μέλι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα βάζω στο φούρνο … και ψήνω μέχρι να είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΚαρυδάτα (Μονασταριακά Μπισκότα)