Πουτίγκα Σπέσιαλ
Υλικά
10 αυγά χωρισμένα,
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1/2 φλτσαγιού καρυδόψιχα,
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμενη,
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο,
ξύσμα απο ενα πορτοκαλί
Για το Σιροπι:
2 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό,
φλούδα απο ενα πορτοκαλι!
Εκτέλεση:
1) Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 με 5 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
2)Χτυπάμε τους κρόκους με την ζαχαρη
3)Ανακατεύουμε με το καρύδι,τη φρυγανιά,τα μπαχαρικά,και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4) Χτυπάμε τα ασπραδια μαρεγκα.
5)Ενωνουμε προσεκτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
6)Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα
7)Περιχυνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι!
8)Αφήνουμε το γλυκό να κρυωσει.
Κρέμα:
1 κιλό γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κούπα σαντιγυ που μπαίνει αφού κρυώσει η κρέμα!!!
Ρίχνουμε την κρέμα πανω στο κρύο γλυκό!!!Διάκοσμου με με καρύδι!
H Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Παραδοσιακή πουτίγκα με καραμέλα
Eίναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Δαλματίας με καραμέλα. Κρεμώδες και πολύ νόστιμο γλυκό με λίγα συστατικά.
Εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, τότε δεν μπορείτε να αποτυχετε! Προσπάθησα να το εμπλουτίσω με γεύση μπανάνας. Στην αρχική συνταγή, όλα είναι τα ίδια, εκτός από το ότι δεν υπάρχει μπανάνα. Λεμόνι ή φλούδα πορτοκαλιού, ρούμι, βανίλια κ.λπ. μπορούν να προστεθούν αν θέλετε …
Υλικά:
150 g ζάχαρης
40 ml νερού
2 μπανάνες
5 αυγά
10 g ζάχαρης βανίλιας
100 g ζάχαρης
500 ml γάλακτος
180 ° C 60 λεπτά
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε μία καυτή καραμέλα.
Αδειάζουμε την ρευστή καραμέλα σε ένα βαθύ ταψάκι-πυρεξ και το ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει και τα πλευρικά τοιχώματα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπλεντερ προσθέτουμε τις μπανάνες , αυγά, βανίλια, ζάχαρη και το γάλα. Χτυπάμε για 2-3 λπετα και αδειαζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι με την καραμέλα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψακι και το τοποθετουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και το γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύπτει το το εσωτερικό ταψάκι μέχρι την μέση και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος χαλαρώνουμε με ένα μαχαίρι το γλυκο γύρω γύρω και το γυρίζουμε σε μία πιατέλα
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο
Finf more delicious recipes here