Τα κουλουράκια της “καρδιάς”

Υλικά

150 g. μαλακό βούτυρο
180 g. κρέμα τυριού φιλαδέλφεια
μια πρέζα αλάτι
180-220 g. αλεύρι
20-30 g. τριμμένη παρμεζάνα
1 κρόκος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το αλάτι διαλύονται σε ένα ομοιόμορφα σε μείγμα.
Προστίθεται το αλεύρι και αναμειγνύεται σε μια μαλακή, και λεία ζύμη. Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα “καρδιά” τα κουλουράκια (εάν δεν έχετε αυτό κουπ πατ τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε διαθέσιμο) . Βάζουμε τα κουλουράκια  σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Το ταψί μπαίνει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια βανίλιας…είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί