Υλικά για 16 croissants

400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ χλιαρό νερό
5γρ μαγιά
85γρ γάλα 
35γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
25γρ βούτυρο λιωμένο
125 γρ βούτυρο παγωμένο
1 αυγό χτυπημένο 

Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ βάζετε το αλεύρι και το αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε τα 125γρ παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Δυαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σ’ ένα μπωλ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη,το αλάτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και 1/2 ποτήρι αλεύρι από τα 400γρ.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη δυαλυμένη μαγιά. 
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μπωλ με το αλεύρι ρίχνετε τα παγωμένα κομματάκια βουτύρου και τα περιχύνετε με το μίγμα της μαγιάς.
Ανακατεύετε ελαφρά μ’ ένα πιρούνι ίσα να βραχεί το αλεύρι.

Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Την άλλη μέρα μεταφέρετε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε 5-6 φορές.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγετε τη κάθε μπαλίτσα σε κύκλο και το χωρίζετε σε 4 τρίγωνα.
Τυλίγετε το κάθε τρίγωνο από τη φαρδιά μεριά προς τη στενή, για να φτιάξετε το σχήμα του κρουασάν.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετείτε τα κρουασάν. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο.
Τα αφήνετε για 2 ώρες να φουσκώσουν.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Προηγούμενο άρθροΠοιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σπιτικό Burger Γεμιστό
Επόμενο άρθροΕύκολο κοτόπουλο με γιουβέτσι