Τα λουκανικοπιτάκια

Για τη ζύμη:
300 ml φρέσκο ​​γάλα
1 φακ ξηρή μαγιά 10γρ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
700 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2 αυγα
100 γρ βούτυρο.
8 λουκανικάκια φρανκφούρτης
(2 κρόκοι αυγών, αλάτι, πάπρικα, αλμυρή θρυμματισμένη)

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 2-3 από το αλεύρι.
Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.Σε αυτό το διάστημα κοσκινίζουμε 3 φορές το αλευρι και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και λιωμένο βούτυρο. Όταν είναι έτοιμη η μαγιά την προσθέτουμε στο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά .
Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη και μετά την αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη και πλάθουμε τα λουκάνικα. Σκεπαζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.

Πριν τα βάλετε να ψηθούν αλείφετε τους κρόκους και πασπαλίζετε με ένα μείγμα από ριγανι, αλάτι, πάπρικα.
Μόλις είναι έτοιμα και τα βγάλετε από τον φούρνο αλείφετε με φρέσκο ​βούτυρο και σκεπάζετε με μια πετσέτα.
Δεν γράφω πόση ώρα χρειάζεται για να φουσκώσει ή πόση ώρα χρειάζεται για να ψηθεί και σε τι θερμοκρασία, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική θερμοκρασία στο δωμάτιο και ο φούρνος είναι διαφορετικός.

Καλά να περάσεις.

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού Σπιτικό
Επόμενο άρθροΣτρούντελ Κεράσι…δεν περιγράφετε εάν δε το δοκιμάσετε