Τα μπισκοτάκια Λεμονιού του καφέ

Υλικά

1 φλιτζάνι (230 γραμμάρια) βούτυρο, μαλακό
1 και 1/2 φλιτζάνια (180 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη, χωρισμένη
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
2 και 1/4 φλιτζάνια (280 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κουταλιές & ισοπεδωμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε δύο μεγάλα ταψιού με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα στην άκρη.
Στο μπολ ενός μιξερ βάσης εφοδιασμένο με το εξάρτημα κουπί, ή σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και ½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια) ζάχαρης άχνη (αφήστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι στην άκρη για να καλυψετε τα μπισκότα ) για 1-2 λεπτά ή μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν πλήρως, και να σταματήσετε  ξύνετε τις πλευρές του μπολ.

Χρησιμοποιώντας κουτάλι κουταλιά σούπας μπισκότων βγάλτε τη ζύμη μπισκότων, πλάθετε σε μπάλες και τοποθετήστε τα στα έτοιμα ταψιά.
Ψήνουμε σε ξεχωριστές παρτίδες στους 180 ° C για 14-15 λεπτά ή έως ότου ψηθούν τα μπισκότα.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς για περίπου 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε κάθε μπισκότο στο υπόλοιπο 1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) ζάχαρης άχνη ενώ είναι ακόμα ζεστά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και τυλίξτε όλα τα μπισκότα για άλλη μια φορά στη ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: https://www.livewellbakeoften.com/

Προηγούμενο άρθροΓρήγορες πιτούλες σε ένα τηγάνι…σε 5′
Επόμενο άρθροΤαχινόπιτες… Αρμένικη συνταγή