Τα μπιφτεκάκια της ταβέρνας

Υλικά

750 γραμμάρια κεφτεδάκια με λίπος
1 Μεγάλο Κρεμμύδι
1 Επιδόρπιο Κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού Θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι τσαγιού αλεύρι
(1 κουταλιά της σούπας λάδι για να λαδώσουμε το ταψί)

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγανάκι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, ενώ παράλληλα βάζετε το ψωμί να μουλιάζει σε λεκανάκι με νερό.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά και το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το λάδι του, Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τη ρίγανη, το μαϊντανό, την ξυσμένη ντομάτα και το αλάτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Σουρώνετε το μπαγιάτικο ψωμί από το νερό και το θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια. Το προσθέτετε στον κιμά, ρίχνετε 2 κουταλιές ακόμα λάδι και πιπέρι και ξαναζυμώνετε τα υλικά τουλάχιστον για 5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Σκεπάζετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C στο γκριλ. Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο, λαδώνετε ένα ταψάκι φούρνου και πλάθετε στρογγυλά πλακουτσωτά μπιφτέκια.

Τα αραδιάζετε στο ταψάκι και το βάζετε στην μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά, μαζί με κρεμμυδι μαιντανό πιπεριά και ντομάτα ψημένη 

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα πιο νόστιμα και ζουμερά κεφτεδάκια που έχω φάει ποτέ!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με μελιτζάνες: Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς !!!