Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις , συν επιπλέον για το ζύμωμα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 αλάτι
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα – φούρνο μικροκυμάτων 35 δευτ.
4 κουταλιές λιωμένου βουτύρου
2 κρόκους αυγού
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι ζελέ ή μαρμελάδα (χωρίς μεγάλα κομμάτια φρούτων)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη για επαλλειψη donuts

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 1/4 κουταλάκι μαγιάς και 1/4 κουταλάκι αλάτι.

Προσθέστε ζεστό γάλα, 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, 2 κρόκους αυγών και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπήστε δυνατά για να συνδυάσετε καλά.

Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν κάποιες φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Προσθέστε τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, προσθέτοντας αρκετή ποσότητα μέχρι να σφύξει η ζύμη και να μην κολλάει πλέον στις πλευρές του μπολ. Ζυμώστε στο μπολ 5 λεπτά. Αν η ζύμη κολλήσει πραγματικά στα χέρια σας, ρίξτε ελαφρά το αλεύρι και συνεχίζετε να ζυμώνεται .

Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να φουσκώσει σε φούρνο 35˚C για 45 λεπτά ή σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C .

Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοιξτε τη ζύμη σε πάχος μόλις 1,2 εκ.

Κόψτε σε κύκλους χρησιμοποιώντας ένα  στρογγυλό κόπτη μπισκότων περίπου 6,5 εκ. Φτιάξετε 12 ντόνατς συνολικά με όλη την ζύμη.

Τοποθετήστε τα ντόνατς σε προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν σε φούρνο 35˚C για 20 λεπτά ή σε θερμοκρασία δωματίου 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκωσουν. Ψήνετε στο κέντρο ενός προθερμανθέντος φούρνου στους 175 ° C για 10-12 λεπτά ή μέχρι ελαφρώς να χρυσύσουν από πάνω.

Βγάλτε τα από το φούρνο, βούρτσίστετα με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και περάστε τα σε ένα μπολ ζάχαρης για να επικαλυφθούν ελαφριά με τη ζάχαρη.

Κόψτε μια βαθιά σχισμή στην πλευρά κάθε ντόνατς και βάλτε μαρμελάδα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σημειώσεις συνταγής
Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει σωστά το αλεύρι – τοποθετήστε το σε κουπα και βγάλτε όσο περισεύει για να κάνετε ακριβή μέτρηση.

Natasha

Προηγούμενο άρθροΖελέ Φράουλας με αφράτη κρέμα τυριού
Επόμενο άρθροΕύκολη συνταγή για φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα