ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 70 γρ. γάλα φρέσκο
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αυγά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το φτερό (ή με τα χέρια) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί (30-60 λεπτά). Έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστούνια με μήκος περίπου 10 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και περιστρέφουμε τις άκρες τους φτιάχνοντας κουλούρια-πλεξούδες. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για περίπου 20 λεπτά.

TIP

Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε σοκολάτα. Θα λιώσουμε σε μπεν μαρί 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο και αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά θα την ανακατέψουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει στους 31°C. Τώρα είναι έτοιμη! Βουτάμε τα κουλούρια σε αυτή μέχρι τη μέση τους και τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Την διαβάσαμε εδώ!

Προηγούμενο άρθροΚότα με κρασί έτσι παραδοσιακά
Επόμενο άρθροΑρνάκι στην κατσαρόλα με κριθαράκι….ελληνικότατον