Σουδάκια με κρέμα πατισιερί

Υλικά

Ζύμη:
1 κούπα Ζεστό νερό
1 ραβδί Βούτυρο, ανάλατο (110 γρ)
1 κσ Ζάχαρη,
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουπα Αλεύρι, κοσκινισμένο
4 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 κσ ξύσμα λεμονιού
1 κσ ξύσμα Πορτοκαλί

Κρέμα Πατισερι:
2 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου & ελαφρά χτυπημένα
⅔ κουπας Ζάχαρη, κοκκοποιημένη
¼ κουπας κορνφλαουρ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουπες πληρες γάλα, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Φτιάξτε πρώτα την κρέμα, καθώς θα πρέπει να κρυώσει και να πηξει πριν γεμίσετε τη ζύμη.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρο πυθμένα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το κορν φλαουρ και το ½ φλιτζάνι του γάλακτος μέχρι να μην απομείνουν κομμάτια. Προσθέστε παο αυτό το μείγμα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στα αυγά και χτυπήστε καλά.
Σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου επιτύχουμε μια στιλπνή υφή τύπου πουτίγκας. Αυτό θα διαρκέσει οπουδήποτε από 10-15 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν βράζει.
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και τυλιξτε με ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος ή μεμβράνης να ακουμπαει στην επιφάνεια της γέμισης. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό κρουστας στην κορυφή. Ψύξτε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ᐤ.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα και ένα ξύλινο κουτάλι.
Αφήστε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι ταυτόχρονα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, μαγειρεύοντας το αλεύρι μέχρι να να μη κολλαει στα πλαινα και να σχηματίσει μια μπάλα.
Βγάλτε τη φωτιά και πολύ γρήγορα, ανακατεύοντας έντονα, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να τα ενσωματώσετε πλήρως πριν προσθέσετε ένα άλλο. Επαναλάβετε μέχρι να προστεθούν όλα τα αυγά.
Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να είναι λεία και λαμπερή.

Ανακατέψτε στο ξύσμα, και με ένα κουταλάκι του γλυκού, κοψτε δόσεις απο την ζύμη και βάλτε σε ταψι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Φροντίστε να αφήσετε χώρο μεταξύ τους, καθώς αυτά θα επεκταθούν στη διαδικασία ψησίματος.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε 170 ᐤ έως ότου είναι παρουν ένα ανοιχτό χρυσό καφέ χρώμα περίπου 13-16 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς σε ένα συρμάτινο ράφι.
Όταν είστε έτοιμοι να γεμίσετε, αφαιρέστε το κάλυμμα από τη γέμιση και ανακατέψτε.
Με ένα μαχαίρι, κόψτε μια μικρή σχισμή στο πλάι ή στο κάτω μέρος της ζύμης σας. Γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και γεμίστε τα.
Πασπαλίστε ελεύθερα με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα! Προτιμώ αυτά, γιατί πιστεύω ότι είναι
ελαφρύτερα και έχουν πιο ωραία γεύση. Το ξύσμα δίνει μια υπέροχη ποιότητα που συνδυάζεται καλά με τη μεταξένια κρέμα βανίλιας.

Απολαύστε και επιτρέψτε μου να ξέρω τι πιστεύετε με σχόλια στο FB!

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κέικ “τριαντάφυλλο”
Επόμενο άρθροΧειροποίητες Σπανακοτυρόπιτες με αγκινάρα