Δείτε Επίσης: Τρίγωνα με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου | Τρίγωνα γεμιστά με κρέμα και καρύδι !!!

Τα τυροπιτάκια της Γιαγιάς Καλλιόπης

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
1 φλιτζάνι φέτα
Αλάτι μόνο αν χρειαστεί και λίγο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο, ή άνηθο ή… ότι μυρωδικό σας αρέσει)
πιπέρι
1 πακέτο φύλλο
σουσάμι
1 κσ παρθένο ελαιόλαδο
1 κσ βούτυρο για το φυλλό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, πιέζουμε την φέτα και το ανθότυρο με πιρούνι να λιώσει καλά (δεν θέλουμε να έχει γρομπαλάκια).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αβγό, γιαούρτι, πιπέρι και μαϊντανό) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.


Κόψτε το φύλο σε 5 λωρίδες ίσες. Πάρτε μία λωρίδα και στη συνέχεια καλύψτε τα υπόλοιπα με μια υγρή πετσέτα.


Αναμίξετε το βούτυρο με το λάδι.


Βουρτσίστε με το μείγμα τα φύλλα (2 φύλλα τη φορά). Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριών και διπλώστε το από την μία γωνία στην άλλη σταυρωτα να φτιαξετε τα τρίγωνα.


Στο τέλος αλείφουμε τα τυροπιτάκια από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο ή με το ασπράδι ενός αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε Επίσης: Τρίγωνα με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου | Τρίγωνα γεμιστά με κρέμα και καρύδι !!!
Προηγούμενο άρθροΣπιτικός Μπακλαβάς με αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΤα πιο ωραία σαλιγκάρια Βανίλιας…