Παξιμάδια φουντουκιού 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
8 αυγά
200 γραμμάρια μαργαρίνη (ή σπορέλαιο)
700 γραμμάρια ζάχαρη
200 γρ φουντούκια κομμένα στα 2 (ή αμύγδαλα)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα γυρίζουμε καλά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σχηματίστε ένα καρβέλι

χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα απλώνουμε στο τραπέζι από μακριές φραντζόλες σε χαρί ψησίματος και τις βάζουμε στο φούρνο.


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° – 200° για 13 λεπτά υπό έλεγχο πρέπει να ροδίσουν, ψηνουμε για 13 λεπτά πάντα προσέχοντας.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε, τα γυρίζουμε στο πλαι και τα ψήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά, τα αφήνουμε να
κρυώσουν καλά σε ένα τραπεζομάντιλο και τα βάζουμε σε δοχεία.. Ο φούρνος μου είναι γκαζιού

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜια υπέροχη κλασική Λευκή πάστα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα