Τα ψωμάκια της Υβόνης (της Yvonne Bosnjak)

Υλικά

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκου ζάχαρης
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία ξηρής ζύμης (έβαλα 1 ½)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 ml ζεστού νερού (προσθέστε το νερό λίγο λίγο, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο εξαρτάται από
την υγρασία)
Σουσάμι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (το έκανα στο μίξερ μου)
Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και το ζυμώνουμε καθώς προσθέτουμε το νερό.
Χρειάζονται περίπου 5-7 λεπτά. Θέλετε τη ζύμη να είναι μαλακή και υγρή.
Όταν είναι έτοιμο (όχι κολλώδες), το καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 25 λεπτά.
Αφού κόψουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 g. δημιουργούμε τα μικρά μας ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που καλύπτεται από χαρτί ψησίματος.
Καλύπτουμε ξανά για 20 λεπτά για να φουσκώσουν πάλι.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να φανούν έτοιμα.

Το μυστικό

Είναι πριν τοποθετήσετε τα ψωμάκια στο φούρνο, αυξήστε την θερμοκρασία όσο ψηλά πάει.
Τοποθετήστε ενα μπολάκι στο κάτω μέρος του φούρνου, και όταν ο φούρνος είναι έτοιμος βάλτε τα ψωμάκια στη μεσαία σχάρα. Ρίξτε ένα μέτριο ποτήρι με νερό στο μέσα στο μπολάκι. Κλείστε την πόρτα του φούρνου και τοποθετήστε αμέσως τη θερμοκρασία στους 180 ° C

ΠΗΓΗ: Bessy Georgakopoulos

(I never make bread. I find it hard and time consuming! I decided to try this recipe only because it is trending on my instagram account and it’s from Yvonne Bosnjak ( Remo’s wife).What can I say? The best bread I have ever tasted.)

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες καρότου
Επόμενο άρθροΨευτομαγειρίτσα για να είμαστε όλοι στο Πασχαλινό κλίμα