Για την Ζύμη:
2 φακέλους ενεργή ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη στα 2
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1 1/2 φλυτζάνια καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα, καθώς και επιπλέον για γαρνίρισμα
Για το γλασσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρης άχνη 
2 κουταλιές της σούπας νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να αφρίζει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα.


Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί την αφρίζουσα μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία μπάλα ζύμης.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης ή λίγο περισσότερο νερό, αν φαίνεται πολύ ξηρή.
Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε τη μπάλα της ζύμης στο μπολ. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να καθίσει για μια ώρα για να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη, φτιάξτε την γέμιση της κανέλας αναμειγνύοντας μαζί την καφέ ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και αφήνω στην άκρη.
Ξεφουσκώστε τη ζύμη ζυμώνοντας την λίγο.

Βγάλτε την από το μπολ και τοποθετήστε σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Πιέστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο μεγέθους περίπου 20 × 30 εκ. Χρησιμοποιώ τα χέρια μου για αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη.

Απλώστε το μίγμα κανέλας σας ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη αφήνοντας περίπου 1 εκ από τα 2 κοντυνότερα άκρα. Πασπαλίστε με τη λεβάντα.
Ξεκινώντας από ένα από τα μικρά άκρα, κυλήστε τη ζύμη μέχρι να φτάσετε στο άλλο άκρο. Συσφίξτε τη ζύμη για να την σφραγίσετε.
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε 9-12 κομμάτια ανάλογα με την προτίμηση και το μέγεθος τους. Καταλήξαμε με 10.
Σε ένα μεγάλο, λιπαρό ταψί, τοποθετήστε τους κυλίνδρους της ζύμης σε ίσες αποστάσεις. Αφήστε να καθίσετε για άλλα 45 λεπτά για να φουσκώσουν και πάλι.


Κοντά στο τέλος του φουσκώματος, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ψήστε για 15-20 λεπτά ή έως ότου τα ρολά σας έχουν ένα ωραίο χρυσό καφέ χρώμα. Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν βάλετε το γλασσο.


Φτιάξτε το γλάσσο ενώ οι ρολοί ψύχονται. Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας του υγρού. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερο υγρό, λίγο κάθε φορά, έως ότου το γλάσσο έχει την επιθυμητή συνοχή.
Ρίξτε το γλάσσο πάνω από τα ρολά και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι Νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΨωμάκια Γεμιστά με κιμά και κρεμμύδι