Χαλβάς Σιμιγδάλι διχρωμος

Υλικά

7 ποτήρια νερό
1 και μισό ποτήρι σιμιγδάλι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας κακάο

Διακόσμηση
Γλυκο του κουταλιού κερασι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα.
Βάζουμε για τρεις ώρες ψυγείο και μετά στολίζουμε με γλυκό κουταλιού

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.

Η Συνταγή είνα της Ελλη χαραλαμπιδου

Προηγούμενο άρθροΧαλουμόπιτες με ζύμη κούρου
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά