Πατατόπιτα με τυρι

Υλικά..

5 πατάτες
3 αυγά,
1 ξερό κρεμμύδι,
1/2 πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 κούπα μαϊντανό
1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί.
1 κούπα γάλα εβαπορε,
αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο,
2 κουταλιές βούτυρο αγνό αγελάδας
λίγο σιμιγδάλι ψιλό,
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
1/2 κούπα τυρί ρεγγατο τριμμένο
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Έβρασα τις πατάτες με την φλούδα, ύστερα τίς ξεφλουδίζουμε και τίς κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και άλλες τίς πατάω με το πηρούνι ανάμεικτα.
Χτυπάμε στο μουλτι τα αυγά, κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, μαϊντανό και την κολοκύθα πορτοκαλί.
Τά ρίχνω όλα αυτά σέ μπωλ, μαζί και τίς πατάτες, συμπληρώνω, το γάλα εβαπορε, αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο και βούτυρο αγελάδας, ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Επίσης μέσα στο μείγμα ριχνω το τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια, τυρί ρεγγατο τριμμένο και ανακατευω.
Παίρνω ένα πυρέξ, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο έτσι με το ροι, βοηθάω με το χέρι μου να πάει παντού, ραντίζω με λίγο σιμιγδάλι ψιλό, ρίχνω το μείγμα μέσα, από πάνω πάλι λίγο με το ροι λάδι, πάλι ραντίζω με λίγο σιμιγδάλι και βάζω στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα στους 180 αντιστάσεις. Ραντίζω και με λίγο σουσάμι από πάνω.

H Συνταγή και η Εκτέλεση είναι της κας Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΡολάκια με γεύση λεμόνι, μαρμελάδα φράουλα, καρύδια και σταφίδες
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές κατσαρόλας…τις απόλαυσα στην Μυτιλήνη