Είναι η πιο εύκολη συνταγή, του σεφ Πέτρος Συρίγος, αφού χρειάζεται 7 λεπτά χτύπημα στο μίξερ και μετά στο φούρνο. Όσο για τη γεύση; Πεντανόστιμο!

Θα χρειαστείτε
2 φλ ζάχαρη
2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ βούτυρο
1 φλ κακάο
½ φλ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά

Οδηγίες
Χτυπάτε τα υλικά όλα μαζί για 2 λεπτά και μετά στο δυνατό για 5 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο, βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε στους 170-180ο C για μία ώρα περίπου.

Το μυστικό

Ελέγξτε το κέικ εσωτερικά τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα -αν είναι έτοιμο, θα πρέπει να βγαίνει στεγνή και καθαρή. Μην ξεχάσετε να κοσκινίσετε το αλεύρι γιατί έτσι του δίνουμε αέρα και έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα μυστικά για ντολμαδάκια γιαλαντζί
Επόμενο άρθροΤα Καλύτερα Γιουβαρελάκια Αυγολέμονο