Τηγανάρια πορτοκαλιού

 … μια απλή συνταγή … πορτοκάλι, βούτυρο και αυγό, προσπαθήστε να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε όπως επίσης μου άρεσε να κάνω και εγω … και προς χαρά όλων μας …

Συστατικά:

400 – 450 γρ αλεύρι
2 αυγα
χυμός από 2 πορτοκάλια (μεσαίου μεγέθους)
50 γρ βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
λάδι τηγανίσματος
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μισο αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Στραγγίζουμε το χυμό πορτοκάλι και τον αδειάζουμε στο αλεύρι ανακατεύουμε λιγο, μετα το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και κοσκινίζουμε και το υπόλοιπο αλευρι κα ζυμώνουμε να παρουμε μια κιτρινη ζυμη αφρατη.


Αφήστε την να ξεκουραστει μια ώρα σκεπασμενη σε ζεστο μερος.
Μετα χωρίζεις την ζύμη στα 3 και κανεις 3 μπαλες και τις βαζεις μεσα σε να αλευρωμενο μπολ και τις σκεπαζεις.


Αλευρώνω το πάγκο παιρνω την πρωτη μπαλα και την ανοιγω με τον πλαστη στο μεγεθος της φωτο και χαράζω τις κοβω

και μετα τις παω στο τηγάνι με μπολικο λαδι της τεντωνω λιγο πριν τις ριξω μεσα στο λαδι

Πασπαλίζω με ζαχαρη άχνη κα ετοιμα

Καλη Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΖουμερά Μίνι Κεμπάπ Κοτόπουλου: Σούπερ & Εύκολη Συνταγή
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με Φέτα…βιάζεστε, αυτό είναι το γρήγορο πρωινό σας.