Τηγανίτες με κρέμα

Υλικά

375 γρ. από νερό
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. του βουτύρου
7 ολόκληρα αυγά
λίγο αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι και ένα βιολογικό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή Cointreau
λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήστε το να ψηθεί για λίγο. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε ένα αυγό. Ενεργοποιήστε το μίξερ μέχρι το αυγό να ενσωματωθεί τέλεια στη ζύμη.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αυγά προσέχοντας να μην προσθέσουμε άλλο αυγό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το πρώτο. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αρώματα.

Τηγανίζουμε χρησιμοποιώντας ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ζύμη προπσαθούμε να σχηματίσουμε με το δάχτυλό μας, μια μπάλα όσο πιο σφαιρική γίνεται όταν βυθίζουμε στο καυτό λάδι.
Μπορείτε να γεμίσετε τις τηγανίτες σας με την κρέμα της επιλογής σας: κρέμα λεμονιού, chantilly, σοκολάτα. Σε σένα η επιλογή. Πασπαλισμα με ζάχαρη άχνη.

Τηγανίτες με κρέμα

Καλή Απόλαυση

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι….αν το φάτε θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΜην πετάτε τις φλούδες από τα πορτοκάλια… αλλά ετοιμάστε αυτό το γλυκάκι