Σαλιγκάρια με τυρί 

Νόστιμα και ζεστά και κρύα, ιδανικό για πρωινό, δείπνο, σνακ, για δουλειά και σχολείο, ιδανικό για σερβίρισμα και γιορτές, … για ό, τι είναι δυνατόν 🙂 💕

Συστατικά:

1,5 φακ ξηρής μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
500 ml ζεστού (όχι καυτού) γάλατος
700 g αλεύρι + 50 g
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
100 ml ηλιελαίου
1 αυγό

30 g μαλακό βούτυρο (χωρίστε σε 2 μέρη)

Γέμιση:
2 αυγα
500 γρ φέτα

Επικάλυψη:
1 αυγό
σουσάμι για ψεκασμό

Πως θα τα φτιάξετε

Ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ρίξτε πάνω ζεστό γάλα. Αφήστε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε λάδι, μαγιά και αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα και ζυμώστε τη ζύμη. Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, οπότε πρέπει να τη ζυμώσετε με ένα μιξερ βάσης, δεν μπορείτε να τη ζυμώσετε με τα χέρια σας. Ζυμώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου όλα συνδυάζονται ωραία και η ζύμη γίνεται λεία. Κρατήστε το μπολ σταθερά και μαζεψτε την ζύμη στη μέση του μπολ του μιξερ βάσης
Καλύψτε το μπολ και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη, στη συνέχεια το μοιράστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε λιγο. Προσθέστε σταδιακά άλλα 50 γραμμάρια αλεύρι. Η ζύμη θα είναι υπέροχη, μαλακή.
Χωρίστε το σε 2 μέρη, ζυμώστε το καθένα λίγο και αφήστε το να παραμείνει για 20 λεπτά.

Κάντε τη γέμιση
Το τυρί φέτα τριβετε με τα δάχτυλά σας καλα. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε καλά με το τυρί.
Στην αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το πρώτο μισό της ζύμης σε περίπου 30 x 33 cm έτσι ώστε η οριζόντια πλευρά να είναι 30 cm και η κατακόρυφη είναι 33 cm.
Καλύψτε με 15 γραμμάρια μαλακού βουτύρου, απλώστε το ήμισυ της γέμισης και τυλίξτε.

Κόψτε σε πάχος 2 cm. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, οπότε διαμορφώστε κάθε μέρος και στρώστε όμορφα με τα δάχτυλά σας σε κύκλο μετά την κοπή.

Επαναλάβετε με το άλλο μισό της ζύμης
Τακτοποιήστε τα σαλιγκάρια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Διαμορφώνω επίσης τα σαλιγκάρια όταν τα τακτοποιώ σε ένα ταψί. Αφήστε χώρο στο μεταξύ καθώς θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Προθερμάνετε το φούρνο (με αερα) στους 180 C.
Καλύψτε τα σαλιγκάρια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18 λεπτά.
Αυτά τα σαλιγκάρια είναι υπέροχα και ζεστά και κρύα και παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΦτιαξτε τις απίστευτες τάρτες με κοτόπουλο και λαχανικά
Επόμενο άρθροΣτριφτάρια Τυριού