Τηγανίτες με σιμιγδάλι και μέλι

Υλικά:

– 200 γραμμάρια αλεύρι 00
– 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– άλας
– κουτάλι μαγιάς ψωμιού
– κουταλιά γάλα σε σκόνη
– 2 κουταλιές ηλιέλαιο
– 220 χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ρίχνουμε την μαγιά, και το γάλα σε σκόνη αλάτι, ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι και σιγά σιγά ρίχνουμε και νερό μέχρι να πάρουμε μια υφη ζύμης.
Ζυμώνουμε 5-8 λεπτά στο πάγκο μας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεια ζυμη.


Την λαδώνουμε απο πάνω και την τυλίγουμε με μεμβράνη και την σκεπάζουμε με πετσετα και την αφήνουμε για 30′ εως 1 ώρα να φουσκώσει.
Βγάζουμε στο πάγκο μας ζυμώνουμε ελαφρά και κόβουμε κομμάτια σε μπάλες μεγέθους μανταρινιού και τις σκεπάζουμε για 5 λεπτά.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λαδι να κάψει.
Πατάμε με λαδωμένα δάχτυλα κάθε τηγανίτα να ανοίξει

και την τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα….ένα αέρινο έδεσμα
Επόμενο άρθροΓρήγορη και εύκολη Σπανακόπιτα…