Τηγανίτες της γιαγιάς με γιαούρτι

Υλικά

αλεύρι – 500 g
Γιαούρτι – 400 g
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
μαγιά – 7 g
αυγά – 1 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
γάλα – 200 ml
νερό – 100 ml
φυτικό λάδι – 40 ml

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε 200 g ζεστού γάλακτος μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για 20 λεπτά για να διπλασιάσετε σε όγκο.

Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε γιαουρτι σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε σόδα και χτυπάμε μέχρι να ενεργοποιηθεί. Προσθέστε επίσης το αυγό, το νερό και το φυτικό λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε σταδιακά την μαγια και το μειγμα με το γιαούρτι, χωρίς να παύσετε να ανακατεύετε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου το μείγμα γίνει ζύμη.

Πασπαλίζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε το μείγμα από ένα μπολ. Ζυμώνουμε έως ότου ληφθεί μια μαλακή ζύμη.

 

Λιπάνετε ένα βαθύ μπολ με λάδι και μεταφέρετε την τελική μπάλα της ζύμης σε αυτό. Αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος, καλυμμένο με μεμβράνη προσκόλλησης.
Ζεσταίνουμε αρκετο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι.
Χωρίστε την τελική ζύμη σε μπάλες. Λιπάνετε το καθένα με φυτικό λάδι και τεντώστε ελαφρά με τα χέρια σας, αλλά να μην σπάσει. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να τις φάτε με ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα, σοκολάτα ή φέτα.

Καλή Απόλαυση 🙂

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια …για σνακ, για τον καφέ, για το γραφείο, για την παραλία.
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με ντομάτα Ογκρατεν…όταν θέλετε κάτι γευστικό και γρήγορο το καλοκαίρι