Μανιτάρια με σκόρδο μέλι και μπαλσάμικο

Αυτά τα Τηγανητά Μανιτάρια με σκόρδο μέλι και μπαλσάμικο είναι σε έναν απολαυστικό συνδυασμό με θυμάρι και ελαιόλαδο: αρωματικά, τέλεια τρυφερά και καραμελωμένα. Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά και κατάλληλο για ένα γρήγορο δείπνο ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό

Συστατικά

400 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
½ κουτ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
¼ κουτ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. Βαλσαμικός
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουτ. ξερό θυμάρι
Φρέσκο μαϊντανό για σερβίρισμα

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε αν χρειάζεται.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφήστε τα για 1-2 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε.

Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τα μανιτάρια
για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και το ξερό θυμάρι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το βαλσάμικο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι
να μειωθεί η σάλτσα. Προσθέστε μαύρο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μανιτάρια με φρέσκο μαϊντανό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

ΠΗΓΗХристо Христов
Προηγούμενο άρθροΨητές μελιτζάνες σκορδάτες
Επόμενο άρθροΧοιρινός λαιμός στο τηγάνι με καραμελωμένα κρεμμύδια!`