Pizza αφράτη σαν σφουγγάρι, με τον τρόπο μου
Πρόσφατα είχα την τύχη να δοκιμάσω μια πίτσα που ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Η ζύμη της ήταν τόσο αφράτη, που έμοιαζε με σφουγγάρι! Ήταν τόσο ελαφριά και απαλή, που έλιωνε στο στόμα μου.
Η γεύση της ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Τα υλικά ήταν φρέσκα και υψηλής ποιότητας, και η σάλτσα ντομάτας είχε την τέλεια ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης.
Κάθε μπουκιά ήταν μια απόλαυση. Η πίτσα ήταν ζουμερή, γευστική και χορταστική.
Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή την πίτσα. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Εδώ μερικά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν αυτή την πίτσα ξεχωριστή:
- Ζύμη: Αφράτη, ελαφριά, απαλή, σαν σφουγγάρι
- Υλικά: Φρέσκα, υψηλής ποιότητας
- Σάλτσα ντομάτας: Ισορροπημένη γλυκιά και ξινή γεύση
- Γεύση: Ζουμερή, γευστική, χορταστική
Με αυτή την πίτσα τρώμε 6.
Υλικά
250 g 00 αλεύρι (Το αλεύρι τύπου 00 είναι ειδικού τύπου από μαλακό σιτάρ)
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ζεστό νερό περίπου 300 ml
10 g φρέσκια μαγιά μπύρας
Την γέμισα με σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τόνος
λουκάνικο Φρανκφούρτης
200 γρ. μοτσαρέλα
Μαύρες ελιές
Εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας φυσικά.
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά σε 100 ml νερό.
Προσθέτετε το λάδι και λίγο-λίγο τα αλεύρια και το νερό κατά βούληση μέχρι να τελειώσει το αλεύρι.
Μόλις έχετε μια ομοιογενή ζύμη, την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες, την διπλώνετε ή όπως λέτε, ζυμώνετε τη ζύμη για ένα λεπτό και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλες 2 ώρες
Ανακατεύετε 300 γρ. σάλτσα ντομάτας με αλάτι και ρίγανη και 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γεμίζετε την πίτσα, κόβετε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε, την αφήνετε να φουσκώσει στο φούρνο απενεργοποιημένο με το φως αναμενο για 90 λεπτά, τελειώνετε τη γέμιση της πίτσας όπως θέλετε και ψήνετε στους 200° σε προθερμασμένο στατικό φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Νιώστε πόσο νόστιμη είναι
Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana