Ψητές μελιτζάνες σκορδάτες

Παρακάτω θα διαβάσεις μιας εύκολη συνταγή με Ψητές μελιτζάνες σκορδάτες με ελαιόλαδο και μαιντανό. Προετοιμασία 15 λεπτά, ψήσιμο 25-30 λεπτά (ανάλογα με την επιφάνεια της γκριλιέρας ή της ψησταριάς σου), μερίδες 4-5

Υλικά

4 μελιτζάνες (φλάσκες)
ελαιόλαδο
ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φετες ς πάχους 1 εκατοστού.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Το αλάτι το βάζουμε για να ξεπικρίσουν.
Αφού περάσει το μισάωρο τις ξεπλένουμε ελαφρώς να φύγει το περιττό αλάτι.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε γκριλ και αέρα περίπου 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά. Μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ψηθούν και από τις δυο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος.

Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ξίδι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνεχίζουμε σε στρώσεις ως να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗХристо Христов
Προηγούμενο άρθροΥπέροχη μπατζίνα σπιτική
Επόμενο άρθροΤηγανητά Μανιτάρια με σκόρδο μέλι και μπαλσάμικο