Τηγανητά πιτάκια με ντομάτα και τυρί 💞💞💞

Υλικά

Για τη ζύμη:
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 g σιμιγδάλι σκληρού σιταριού
10 g μαγιά μπύρας
10 γρ Αλάτι
20 ml ελαιόλαδο
20 γρ βούτυρο λιωμένο
350 ml γάλα
1 Κουταλάκι Ζάχαρη

Για τη γέμιση:
500 γρ μοτσαρέλα
400 g Ντομάτες καθαρισμένες χωρίς υγρά.
60 γρ τριμμένο τυρί φέτα
Αλάτι για γεύση.
Μαύρο πιπέρι για γεύση.
Ρίγανη για γεύση.

Για τηγάνισμα:
Σπορελαιο

Εκτελεση:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη.
Βάζουμε στο μίξερ: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.
Λειτουργούμε τη μηχανή σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά και τη ζάχαρη.
Δουλέψτε για λίγο και μετά προσθέστε το αλάτι.
Δυναμώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε το μίξερ να δουλέψει μέχρι να σφίξουν όλα καλά.
Θα πρέπει να είναι λίγο κολλώδες.
Θα χρειαστεί να αποκτήσετε μια ελαστική και καλά δουλεμένη ζύμη.
Το μεταφέρουμε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες να φουσκώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ,
προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες περασμένες στο τριφτη, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη και λίγο
ελαιόλαδο, ανακατεύουμε όλα και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό, έτσι θα χάσουν τα περίσσεια υγρών.
Και θα πάρουμε μια σφιχτή και ομοιογενή γέμιση.
Αφήνουμε τη σάλτσα να στραγγίσει για τουλάχιστον 2 ώρες και κάθε τόσο γυρίζουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να διευκολύνουμε
την αποβολή των υγρών.
Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να φουσκώσει η ζυμη, προχωρήστε στην προετοιμασία.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 γρ., πλάθουμε μπαλάκια.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα για άλλα 30 λεπτά.
Στη συνέχεια απλώστε κάθε μπάλα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ισιώστε την με την παλάμη σας και με έναν πλάστη, σχηματίζοντας έναν λεπτό και ομοιογενή στρογγυλο πιτακι.
Τοποθετήστε τη σάλτσα στο κέντρο και κλείστε (αφήνοντας τον αέρα να φεύγει) δημιουργώντας ένα είδος μισοφέγγαρου.
(Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ανοίξουν κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να αλείψετε λίγο χτυπημένο αυγό στις άκρες μισού κύκλου)
Με τα χέρια σας σφραγίζουμε καλά και με ένα κουπάτ ζυμαρικών αφαιρούμε την περίσσεια.

Για το τηγάνισμα.
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι, τηγανίζετε μόλις πάρει θερμοκρασία, ξανασφραγίζετε τις άκρες για ασφάλεια καθώς πάτε να τηγανίσετε.
Τις τηγανίζουμε μερικές κάθε φορά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε άφθονο λάδι ώστε να βουλιάξουν σχεδόν εντελώς, γυρίζοντάς τις απαλά και από τις δύο πλευρές.
Μόλις ροδίσουν και τραγανίσουν, χρειάζονται μόνο 1-2 λεπτά μπορείτε να τα στραγγίσετε και να τα τοποθετήσετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί, για να χάσουν το περιττό λάδι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουνέλι ψητό με ρύζι
Επόμενο άρθροΚρεατοπιτα με αρνί που περρισεψε !