Τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου σε σάλτσα μελιού 🍗

Απαραίτητα προϊόντα: (2-3 μερίδες)

500 γρ κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
100 γρ βούτυρο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
150 γρ αλεύρι
Αλάτι και σκόνη σκόρδου
Μια γλυκόξινη σάλτσα
Σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κυβάκια το κοτόπουλο, Σε ένα μπολ προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο σε σκόνη / για γεύση /, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και 1 κουπα νερό με 6-7 μεγάλα παγάκια και ανακατεύουμε καλά μεχρι το μείγμα να ειναι πηχτό.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά τις κοτομπουκιές να σφίξουν όσο να ζεσταθεί το λάδι σας.
Τα βουτάμε ένα ένα, τινάζοντας το περιττό μειγμα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Για τη σάλτσα:
Μόλις οι μπουκιές είναι έτοιμες, λιώστε το βούτυρο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας σε ένα τηγάνι και βάλτε όλες τις μπουκιές στο τηγάνι. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, όταν τυλιχτούν τελείως στη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρω με γλυκόξινη σάλτσα, μπορείτε να βάλετε σουσάμι αν σας αρέσει. Εξαιρετικό καλό αποτέλεσμα.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Мария Георгиева

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές Πατάτες με τυρί τσένταρ και μπέικον
Επόμενο άρθροΜπατζίνα υπέροχη με τυρί φέτα