Τηγανητό Ρύζι με αυγό

Συστατικά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λουκάνικο φρανκφούρτης ή ζαμπον ή μπεικον
2 μερίδες ρύζι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/3 πιπεριά σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο/σάλτσα σόγιας
σουσάμι

Πώς να το μαγειρέψω:

– Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα λουκάνικα
– Ανακατεύουμε το ρύζι με το αυγό και ανακατεύουμε καλά
– Λιώνουμε το βούτυρο, τηγανίζουμε το πράσο και το λουκάνικο για 1 λεπτό
– Προσθέστε ρύζι ανακατεμένο με αυγά και τηγανίστε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
– Προσθέστε αλάτι, πιπέρι σε σκόνη, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε καλά για 3 λεπτά
– Μεταφέρετε σε κουπες ή σε μπολακι πιεστε το με κουταλι και γυρίστε το σε ενα πίατο και πασπαλίστε με σουσάμι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβας με πορτοκάλι και σοκολάτα.
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανάνα