Τηγανιά Αρνιού με Χούμους

Συστατικά

800 γρ κατσικάκι χωρίς κόκκαλο σε ψιλά κυβάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών Knorr
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη

Χουμους
400 g ρεβίθια σε κασσίτερο, στραγγισμένα
1/4 φλιτζάνι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμός από ½ μικρό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι (σουσάμι)
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Γαρνιρισμα
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το περιχύσιμο)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κουκουνάρι και φρυγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε το κουκουνάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κατσικάκι. Ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κύβο, την μουστάρδα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια. Αφήνουμε να βράσει η τηγανιά για 7-8 λεπτά.
Τελευταία στιγμή προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη.

Χούμους
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε πριν προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Προσαρμόστε επίσης την οξύτητα με χυμό λεμονιού, εάν χρειάζεται.
Χρησιμοποιήστε νερό για να προσαρμόσετε τη συνοχή σαν σάλτσα ντομάτας (κέτσαπ).
Αυτή η συνοχή είναι η “σωστή” χούμους.

Συναρμολόγηση
Απλώστε χούμους σε ένα πιάτο, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε «κυκλους».
Ριχνουμε την τηγανια απο πάνω, σκορπίζουμε πάνω από το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με πίτες.

Προηγούμενο άρθροCheesecake με Kinder σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤο διάσημο Κέικ Λαμπάντα με 3 υφές