Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα

Υλικά

1 κιλ. Κοτόπουλο
1 Κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
30 γρ. Λευκό κρασί
250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. Μουστάρδα
100 γρ. Νερό
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει τηγανιά κοτόπουλο από μπούτι και στήθος ανάμεικτα.
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Ξύνουμε καλά τον πάτο του τηγανιού με ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και μετά βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, καρυκεύουμε και κλείνουμε με καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειαστεί καρυκεύουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη τραχανόπιτα..!!!😋😋
Επόμενο άρθροΓλυκιά  Κολοκυθόπιτα με ξηρούς καρπούς