Τηγανιά με μανιτάρια και σάλτσα σόγιας

Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο μοσχάρι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κιλά άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Κόψτε το κρέας σε μπουκίτσες. Βάλτε σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού και σάλτσα σόγιας. Ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, περιστρέφουμε στις πλευρές του τηγανιού.
Προσθέστε το κρέας και μαρινάδα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και να ροδίσει το κρέας.

Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε σκόρδο και μανιτάρια.
Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Προσθέστε το κρέας λίγο λαδι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Πασπαλίστε με σησαμέλαιο, αν το χρησιμοποιείτε. Σερβίρετε με μια κομμένη ντομάτα ή πάνω από ρύζι στον ατμό.

Καλη Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΝτομάτες με ρύζι και ελιές
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου με φρυγανιά στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου ..