Δείτε Επίσης: Λινγκουίνι με χταπόδι, καλαμάρια και γαρίδες !! | Τυρί και ψάρι όλη η αλήθεια

Τηγανιτά Καλαμαράκια με πατάτες σε σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

500γρ Καλαμάρια
Σπορελαιο
Αλάτι
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Σάλτσα με σχοινόπρασο:
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
100 γρ Γιαούρτι
45 γρ μαγιονέζας
Πιπέρι
2 κσ Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος τηγανιτής πατάτες και τις αφήνουμε στο νερό για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το γιαούρτι, μαγιονέζα, πιπέρι, 2 κσ λάδι ανακατεύουμε ή το χτυπάμε λίγο και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας και τα πλένουμε με μπόλικο νερό. Ψιλοκόβουμε τα καλαμαράκια.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αδειάζουμε σε μια πετσέτα και τις στεγνώνουμε καλά.
Σε μία σακούλα τροφίμων βάζουμε μέσα το αλεύρι και τα καλαμαράκια και τα αναμιγνύουμε να αλευρωθούν πλήρως.

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά με 1,5εκ σε ύψος σπορέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.
Αφού στεγνώσουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε όλες μαζί ή σε παρτίδες στο τηγάνι να τηγανιστούν περίπου 15 λεπτά (δεν τις αφήνουμε να κολλήσουν στο τηγάνι).
Τις Βγάζουμε σε ένα στραγγιστήρι ή σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και τις αλατίζουμε.
Στο ίδιο λάδι ή συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μέγιστο 3 λεπτά.
Τα καλαμαράκια τα βγάζετε όταν ακούσετε το πρώτο καλαμαράκι να σκάσει.
Επίσης και αυτά τα βγάζουμε σε ένα μεγάλο στραγγιστήρι ή χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το λάδι και τα αλατίζουμε.

Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε τις πατάτες και δίπλα τα καλαμαράκια.
Βγάζουμε την σάλτσα από το ψυγείο και βάζουμε κουταλιές πάνω απο τα καλαμαράκια και τις πατάτες. Διακοσμούμε με λεμόνι κομμένο στα 4.

Καλή Απόλαυση

Δείτε Επίσης: Λινγκουίνι με χταπόδι, καλαμάρια και γαρίδες !! | Τυρί και ψάρι όλη η αλήθεια

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο βραστό και μετά στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Σοκολατόπιτα με Ελαιόλαδο