Τηγανιτές Ζύμες

Υλικά

2 αυγά
250 ml γιαούρτι
1 baking powder
1 φακελάκι μαγειρική σόδα
1 κουτάλι της σούπας αλάτι
1.5 κιλό αλεύρι και
1 λίτρο λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι το baking powder τη σόδα το αλάτι και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν

Μετά ρίχνουμε το μισο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου αρχίσει να παίρνουμε μία υφή ζύμης στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου πλέον πάρουμε μία μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια
Βγάζουμε τη ζύμη μας στον αλευρωμένο πάγκο μας και εμένα χοντρό πλάστη την ανοίγουμε περίπου μισό χιλιοστό πάχος

Με ένα ποτήρι αρχίζουμε και κόβουμε κυκλάκια όλη τη ζύμη με τα περισσεύματα της ζύμης τα ξανακάνουμε πάλι ένα φύλλο και κόβουμε και τα υπόλοιπα κυκλάκια
και ξεκινάμε σε καυτό λάδι περίπου 5-6 εκατοστά ύψος μέσα στο κατσαρολάκι και τηγανίζουμε τη ζύμη μας έως ότου πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική Φανουρόπιτα με 9 Υλικά…
Επόμενο άρθροΣυνδυάζουμε την σοκολάτα με τη φρεσκάδα των σύκων…