Μπισκότα Bανίλιες με μαρμελάδα

Αφεθείτε σε μια αισθησιακη εμπειρία με το Υγρό Μπισκότα με Βανίλιες και Μαρμελάδα. Αυτό το υγρό αναμειγνύει με ακρίβεια τρία αγαπημένα στοιχεία:

1. Βουτυρένια γεύση μπισκότου: Νιώστε την τραγανή υφή και την πλούσια γεύση μπισκότου βουτύρου να ζωντανεύουν στο στόμα σας.

2. Αρωματικές βανίλιες: Η ζεστή και γλυκιά φρεσκάδα της βανίλιας αγκαλιάζει το υγρό, προσθέτοντας ένα αξεπέραστο άρωμα.

3. Γλυκιά μαρμελάδα: Η επιλογή σας! Φράουλα, βερίκοκο, πορτοκάλι, ή όποια γεύση μαρμελάδας σας αρέσει, έρχεται να δώσει μια πινελιά ξινής δροσιάς και χρώματος.

Περισσότερα για το Υγρό Μπισκότα με Βανίλιες και Μαρμελάδα:

  • Πολύπλευρο: Ιδανικό για άτμισμα όλη τη μέρα, solo ή σε συνδυασμό με άλλα υγρά.
  • Ισορροπημένο: Η τέλεια ισορροπία γλυκιάς γεύσης, αρωματικών βανιλιών και δροσερής μαρμελάδας.
  • Εθιστικό: Η γεύση του θα σας μαγέψει και θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά.
  • Διαθέσιμο σε διάφορες συγκεντρώσεις νικοτίνης: Προσαρμόστε το υγρό στις δικές σας ανάγκες.
  • Υψηλής ποιότητας: Κατασκευάζεται με τα καλύτερα υλικά και με αυστηρά

Συστατικά:

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
1 λοβό βανίλιας κομμένο σε κομμάτια,
300 γραμμάρια λίπους
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη,
1 αυγό,
2 κρόκοι αυγών,
χυμό από ένα λεμόνι,
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού,
250 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια,
600 γραμμάρια αλεύρι και μαρμελάδα ρόδι ή βερίκοκο

Παρασκευή:

Λίγες μέρες πριν φτιάξουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την κομμένη βανίλια και τη σφραγίζουμε σε ένα κουτί με καπάκι. Αυτό θα σας δώσει ζάχαρη βανίλιας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια κρέμα.
Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το χυμό λεμονιούκαι το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλευρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, αν έχει ανεμιστήρα, ή στους 180 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού εκατοστού.

Στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και, με τη βοήθεια μιας μικρής φόρμας κουπ πατ, κοβουμε τα μπισκότα και τα τακτοποιούμε σε απόσταση μεταξύ τους στα ταψιά.
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, ώστε να παραμείνουν λευκά και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε σχάρα ή επίπεδη επιφάνεια μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Όταν κρυώσουν τελείως, απλώνουμε σε κάθε μπισκότο μαρμελάδα και σκεπάζουμε με άλλο μπισκότο. Τυλίξτε καλά κάθε σάντουιτς σε ζάχαρη βανίλιας. Τα βάζετε σε ένα τσίγκινο κουτί και περιμένετε μία με δύο μέρες πριν τα σερβίρετε

Η Συνταγή είναι από το KOLAČIĆI

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με πατάτες και αρακά…πολύ νόστιμο😋
Επόμενο άρθροΥγρό Κέικ: Η σοκολάτα συναντά το τυρί κρέμα σε μια ακαταμάχητη συνταγή