Γλυκό Πάστα ταψιού

Η πάστα ταψιού είναι ένα κλασικό γλυκό που απολαμβάνω πολύ! Με την απαλή και νόστιμη κρέμα σε συνδυασμό με το υγρό παντεσπανι, αυτό το γλυκό είναι απλά απολαυστικό. Είναι ιδανικό για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια σε ειδικές περιστάσεις ή απλά για να απολαύσετε ένα φανατστικό επιδόρπιο. Η πάστα ταψιού είναι πάντα μια επιτυχημένη επιλογή!

Υλικά:

Παντεσπάνι
9 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
2 ποτήρια φαρινάπ,
1 μπέικιν,
2 βανίλιες,
8 κουταλιές σούπας νερό,
4 κουταλιές σούπας κακάο.

σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό,2 1/2 ποτήρια ζάχαρη,
μια φλούδα λεμόνι,και μια βανίλια. Βράζω για 3-4 λεπτά.

Εκτέλεση

Χτυπάω χωριστά κρόκους με ασπράδια. Τα ασπράδια μαρέγκα τα ρίχνω στο τέλος και ανακατεύω χωρίς μίξερ.
Βουτυρώνω ένα ταψάκι 25×35 εκ. ρίχνω το μείγμα,και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφού έψησα, έκοψα το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια σιρόπιασα και χτύπησα 2 σαντιγί
γιώτης στο μεταλλικό κουτί με 2 καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Έστρωσα τη μισή κρέμα σκέπασα με το άλλο κομμάτι και σιρόπιασα ξανά. Έριξα την υπόλοιπη κρέμα και έτριψα κουβερτούρα.
Δε βάζω και λίγη μερέντα λέω…..και να το αποτέλεσμα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα Ταψιού

Πάστα Ταψιού

Υλικά

για το Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 )
1 βανίλια
1 κομμάτι λεμόνι

Για την κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί 35 λιπαρά (κρύο από το ψυγείο) η δύο κουτιά ερμολ η μορφατ για πιό σφιχτή κρέμα
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 βανίλια.

Για την Γκαναζ
200 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι
1 κγ βούτυρο

Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω τη βανίλια , το λάδι.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύω με σπάτουλα, προσεχτικά για να μη χάσουμε πολύ ογκο.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 36Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή, αφήνω να κρυώσει λίγο 5 λεπτά μετά περιχύνω με ζεστό όχι καυτό σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει μετά βάζω τη κρέμα σαντιγί.
Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά .Αφήνω να κρυώσει λίγο.

Για την κρεμα
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες μετά απλώνω τη γκαναάζ βάζω ψυγείο νά κρυώσει μετά στολίζω με κερασάκια κρέμα και αμύγδαλα φιλέ.

Για την Γκαναζ
Βάζω σε ένα πιάτο την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, γάλα εβαπορέκαι βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων νά ζεσταθεί ανακατεύω καλά
στο τέλος ρίχνω μέλι και βούτυρο ανακατεύω πάλι καλά αφήνω να γίνει χλιαρή μετά απλώνω στο παγωμένο γλυκό

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αννα Αννούλα

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με πουρέ στον φούρνο