Τηγανόψωμο

Η εκτέλεση είναι απλή και σχετικά γρήγορη, με την προϋπόθεση να υπάρχει ήδη έτοιμη η ζύμη. Μιά γρήγορη λύση είναι να την αγοράσετε έτοιμη από το φούρνο. Για μένα η καλύτερη λύση είναι ένα πολύ εύκολο ζυμάρι που μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και από την προηγούμενη μέρα, ώστε η παρασκευή του τηγανόψωμου να είναι γρήγορη.

Υλικά

500 g αλεύρι
1 φακελάκι ξερής μαγιάς
1 κ. αλάτι
1 1/2 κουπα νερό χλιαρό
1 κουπα λάδι

300-400g φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα δοχείο και αφήνω να μείνει να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όπως αναφέρω και πιό πάνω η ζύμη μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, να μείνει στο ψυγείο και όταν θέλω να τη χρησιμοποιήσω την αφήνω λίγη ώρα να “ζεσταθεί” και είναι έτοιμη για χρήση.
Χωρίζω σε 8 ίσα μέρη τη ζύμη . Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα χοντρό φυλλαράκι 15 cm και βάζω στο κέντρο 1,5 – 2 κσ τριμμένη φέτα. Κλείνω τη φέτα μέσα στη ζύμη φτιάχνοντας ένα πουγκί.

Πατάω ελαφρά τις πιτούλες και τις κάνω επίπεδες, φροντίζοντας να μην ανοίξει η ζύμη και βγεί έξω το τυρί.
Ζεσταίνω ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, και όταν ζεσταθεί καλά, ψήνω τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τες συχνά, ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα, και να γίνουν αρκετά τραγανές απ’ έξω.

Είναι εξαιρετικά νόστιμες όταν είναι ζεστές.

Προηγούμενο άρθροΑπολαύστε Νηστίσιμα Πιτόγυρα με πλούσια γέμιση μανιταριών!
Επόμενο άρθροΡολάκια Πίτσας