Το πιο αφράτο τιραμισού

Υλικά

Παντεσπάνι

4 αυγά
4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι φαριν απ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
3 κουταλιές κακάο

Κρέμα

1 Philadelhia 200 γρ.
2 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 σαντιγί Μόρφατ (στο τενεκεδάκι)

Σιρόπι

3/4 του φλιτζανιού νερό 1/4 του φλυτζανιού του κονιάκ ή λικέρ
1 κουταλάκι του γλυκού Nescafe
Περίπου 300 ml να είναι το υγρό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό και το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 30cm ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη σαντιγί και χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη εξακολουθώντας το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το τυρί. Χωρίζουμε στα δύο το παντεσπάνι και το ποτίζουμε με το σιρόπι.

Βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μια πιατέλα στρώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια

ομοιόμορφα σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο κακάο. 
Το τιραμισού μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προσοχή
Το δεύτερο παντεσπάνι θα το ποτίσετε όταν το τοποθετήσετε πάνω από την κρέμα.

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη κολοκυθόπιτα με φύλλο στο χέρι
Επόμενο άρθροΑυτό το πολύ απλό και γρήγορο κέικ πρέπει να το δοκιμάσετε. Γίνεται σε περίπου 20 λεπτά.