Τιραμισού φράουλας χωρίς γλουτένη🍓❤

Δεν είναι η αυθεντική εκδοχή που φτιάχνουν οι ιταλίδες γιαγιές, αλλά ΩΣΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.
Το φρουτένιο τιραμισού περιλαμβάνει στρώσεις μπισκότων σαβουαγιαρ με σιρόπι φράουλας, σαντιγί μασκαρπόνε βανίλιας και φρέσκες φέτες φράουλας.
Το έφτιαξα σε ΜΟΝΟ 10 ΛΕΠΤΑ Πολύ εύκολο!! Συνταγή παρακάτω👇 για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας…. Απολαύστε το 😘!
Σερβίρει 8 – 10

Υλικά

3 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
500 γρ μασκαρπόνε
1 φασόλι βανίλιας, τριμμένοι σπόροι
200 γρ μαρμελάδα φράουλα
3 κουταλιές της σούπας Cointreau ή γλυκό κρασί*
16 μπισκότα σαβαγιαρ χωρίς γλουτένη
3 x 250 γραμμάρια φράουλα

Εκτέλεση

Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε για 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει. Ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα μασκαρπόνε για να σχηματίσετε μια λεία κρέμα.
Προσθέστε τη μαρμελάδα σε μια μικρή κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατευουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέστε το Cointreau ή το γλυκό κρασι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βουτήξτε τα μισά μπισκότα στο ζεστό σιρόπι μαρμελάδας και απλώστε τη βάση της φορμα σας (διάμετρος περίπου 22 εκ.). Καλύψτε τα μπισκότα με τη μισή κρέμα
και μετά μια στρώση φράουλες σε φέτες. Επαναλάβετε τη στρώση μπισκότου και περιχύστε το υπόλοιπο σιρόπι μαρμελάδας πάνω από τα μπισκότα.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και σφραγίζουμε καλά το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Πριν το σερβίρετε γαρνίρετε με περισσότερες φράουλες.

Ευχαριστούμε την  Helen Tzouganatos για την συνταγή

Προηγούμενο άρθροΕκμεκ Τσουρεκι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με ρύζι σε λευκή σάλτσα