Τουρλού ή Μπριαμ

Υλικά

4-6 μερίδες
5 μικρό/μεσαίες πατάτες
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 μικρά κολοκυθάκια
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 κρεμμύδια κόκκινα μικρά
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρή γλυκοπατάτα
1 κομμάτι κίτρινη κολοκύθα
2-3 Ντομάτες πομοντορο
1 κούπα σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα νερό (+έξτρα)
Αλατοπίπερο
1 κοφτή κ.γ. σκόρδο σκόνη
Λίγη ρίγανη
Κόκκινο γλυκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε καθαρίζουμε κόβουμε συμμετρικά τα λαχανικά μας και τα βάζουμε στη γάστρα εκτός από την κίτρινη κολοκύθα και την γλυκοπατάτα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την σάλτσα, το ελαιόλαδο και το νερό και αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά μας.
Βήμα 3
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Βήμα 4
Ανοίγουμε στην γάστρα ανακατεύουμε απαλά χώρις να “ζορίζουμε” τα λαχανικά και προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και την κολοκύθα λίγο έξτρα αλατοπίπερο και ίσως λίγο νεράκι αν δούμε ότι χρειάζεται. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 και συνεχίζουμε το ψήσιμο με κλειστό καπάκι άλλα 30-40 λεπτά τέλος αν θέλουμε ακόμη πιο τραγανή όψη και υφή ψήνουμε και 10 λεπτά χωρίς το καπάκι της γάστρας.

Βήμα 5
Γίνεται πολύ ποιο νόστιμο όταν γίνει από την προηγούμενη μέρα θέλει αρκετό ψωμάκι και του ταιριάζει πολύ το τυρί φέτα και το γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο γρήγρο Τσιζκέικ γιαουρτιού…η προετοιμασία του όσο ένα καφές
Επόμενο άρθροΣπιτικά παπουτσάκια