Δείτε Επίσης: Τουρλού Τουρλού | Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα

Καλοκαιρινό τουρλού κατσαρόλας

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα καρέ
2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, (πλασωτέ) κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και σοτάρουμε για 7΄- 8΄ να ροδίσουν ελαφρά.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 20΄- 25΄ περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά, πιούν τα υγρά τους και μείνουν με το λάδι τους.
(Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Σερβίρουμε το τουρλού με ζεστό, φρέσκο ψωμί και φέτα. Τρώγεται και κρύο, ωραιότατα.

Δείτε Επίσης: Τουρλού Τουρλού | Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα
Επόμενο άρθροΜπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας