Τιραμισού σε ποτήρι!

Συστατικά για τη συνταγή (για 6 έως 8 ):

1 συσκευασία σαβαγιαρ (25 μπισκότα)
200 ml ισχυρού καφέ εσπρεσσο
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
100 γραμμάρια ζάχαρης
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
5 κσ γλυκο κοκκινο κρασί
1 κγ σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε διαχωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους τους οποίους ρίχνουμε στο μπολ ενός μίξερ βάσης, προσθέστε ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας
Χτυπήστε ελαφρά με τον ηλεκτρικό μίξερ έτσι ώστε το μείγμα να λευκαίνει και γίνεται
αφρώδες. 
Προσθέστε τη μασκαρπόνε και κτυπήστε ξανά για να αποκτήσετε μια καλή κρέμα
ομοιογενής και ελαφρύ και αφήνουμε στην άκρη.
Τότε ερχόμαστε και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ενσωματώνουμε πρώτα ένα μικρό μέρος της μαρεγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ δυνατα για να χαλαρώσετε την κρέμα ενσωματώνοντας μετα και την υπόλοιπη μαρεγκα
Τέλος προσθέτω μια μικρή κουταλιά της σούπας το κραι και ανακατεύουμε πάλι την
κρέμα μασκαρπόνε και ετοιμάζουμε να την βάλουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί στον καφέ εσπρεσσο και ανακατεύουμε πηγαίνουμε στη συναρμολόγηση  οπότε και κόβουμε τα σαβαγιαρ στην μέση τα βουτάμε στον καφέ  και τα τοποθετούμε σταδιακά στο κάτω μέρος του ποτηριού, κόβουμε ξανά άλλο ένα σαβαγιαρ στα δύο ώστε να γεμίσουμε όλους τους χώρους στο κάτω μέρος ποτηριού, πατήστε ελαφρά τα μπισκότα για να σφίξουν και καντε το ίδιο για όλα
τα ποτήρια. Μετα βάλτε κρέμα σε όλα τα ποτήρια και φτιάξτε την δεύτερη στρώση με μπισκότα πάνω από την στρώση κρέμα και τελειώνουμε με κρέμα .
Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο τα ποτήρια και μετα πασπαλίζουμε με λίγο σκόνη κακάου λίγο
πριν το σερβίρετε

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κρέας…έχει υπέροχη γεύση
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα μπισκοτάκια με σοκολάτα και καρύδι