Ζεπολε με κρέμα σοκολάτας

Ζεπολε με κρέμα σοκολάτας το κατεξοχήν γλυκάκι να κεράσω για τη γιορτή μου!
Αλλά σε μια νέα και διαφορετική όψη, με κρέμα σοκολάτας! Αποφάσισα να ετοιμάσω και αυτή την πιο νόστιμη παραλλαγή, με κρέμα σοκολάτας γιατί εκτός από το ότι λατρεύω τη σοκολάτα, νομίζω ότι ταιριάζει πολύ με τα βύσσινο σιρόπι που έβαλα στην επιφάνεια ως διακόσμηση.

Συστατικά

Για τη ζύμη choux
125 ml Νερό
22 γρ βούτυρο
75 γρ Αλεύρι
2 αυγά (μικρά)

Για την κρέμα σοκολάτας
2 κρόκοι
200 ml γάλα
20 γρ κορν φλαουερ (καλαμπόκι)
30 γρ Ζάχαρη
70 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τα “choux με κρέμα σοκολάτας” πρέπει πρώτα να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας η οποία θα πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε τα choux.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλαουερ. Όταν το γάλα σχεδόν βράσει, το ρίχνετε σιγά σιγά πάνω από το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις τελειώσετε με την προσθήκη, ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά για να σφίξει.
Όταν σφίξει καλά η κρέμα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά την προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας ζωηρά να ομογενοποιηθούν όλα. Κρατήστε την κρέμα στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη choux βάζοντας το νερό μαζί με το βούτυρο στο μάτι της κουζίνας σε μια κατσαρόλα.
Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Επιστρέψτε στη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, χρόνος για να αποκτήσετε μια λεία ζύμη που να ξεκολλάει εντελώς από τα τοιχώματα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Σε εκείνο το σημείο, αρχίστε να προσθέτετε ένα αυγό, δουλεύετε όλα καλά ώστε η ζύμη να απορροφήσει εντελώς το πρώτο αυγό πριν προσθέσετε το δεύτερο. Δουλέψτε τη ζύμη choux δυνατά μέχρι να έχετε μια λεία και κολλώδη ένωση.

Το μεταφέρουμε σε ένα σακουλάκι με φαρδύ στόμιο αστερι και δημιουργούμε καλάθια αφήνοντας στο κέντρο μισό κύκλο, λίγο μακριά το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Όταν η επιφάνεια του choux ροδίσει, σβήστε το φούρνο, αλλά μην αφαιρέσετε αμέσως το ζεπολε, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήστε το φούρνο να κρυώσει με το ζεπόλε μέσα,
ώστε να μην ξεφουσκώσουν και να μουσκέψουν.
Μόλις κρυώσουν παίρνουμε κάθε choux, το κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε εσωτερικά με την κρέμα σοκολάτας σαν σάντουιτς και τέλος τελειώνουμε τη διακόσμηση με μια τούφα κρέμα από πάνω και ενα βύσσινο από σιρόπι. Καταναλώστε αμέσως ή φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρήστε το Zeppole με κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΓιατί να την προτιμήσω ερυθριτόλη αντί για ζάχαρη και στέβια
Επόμενο άρθροKαρυδόπιτα Παραδοσιακή