Τούρτα Εκλέρ

Υλικά

 για την ζύμη

150 γρ. Αλεύρι
100 ml νερού
100 ml γάλα
80 γρ. Βουτύρο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη

για την Κρέμα
350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια
Υλικά για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Υλικά για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Για την βάση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο. Προσοχή, όχι δυνατή φωτιά!
Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα.
Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.
Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να χλιαρύνει, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αβγά μέχρι να γίνειμια λεία και μαλακιά ζύμη .
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 τοποθετώντας σε 2 ταψάκια η σε φόρμες με αποσπώμενο πάτο 25 cm (απαραίτητα με λαδόκολλα) .Καλύπτουμε όλο τον πάτο της φόρμας απλώνοντας καλά τ0 μείγμα με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά στην μεσαία – χαμηλή σχάρα του φούρνου.

Για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση ώστε οι σπόροι να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αβγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.
Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει απαλή.

Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε το γάλα και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομοιογενοποιούμε καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τον ένα ψημένο κομμάτι ζύμης Σού.
Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε και το άλλο κομμάτι από πάνω.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε αφού πρώτα ραντίσουμε με ένα κουτάλι το γλασσο σοκολάτας επάνω στην τουρτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο πρόσφορο του 15 Αύγουστου ιερό ,αλλά και τόσο απλό να το ετοιμάσουμε
Επόμενο άρθροFerrero Roche….τα σοκολατάκια του Πρέσβη