Τούρτα καραμέλα σοκολάτα

Υλικά

3 παντεσπάνια κακάο (έτοιμα πήρα)
400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες (όχι φυτική) κρύα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
100 ml γάλα
1 συσκευασία τρούφα γάλακτος
100 ml χυμό πορτοκάλι σαγκουίνι (εμπορίου)

Εκτέλεση

Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτω και τη βανίλια.
Ανακατεύω το ζαχαρούχο σε ένα μπολ να αφρατέψει και το ενσωματώνω στην χτυπημένη σαντιγί.
Σε έναν δίσκο/πιατέλα, βάζω το πρώτο παντεσπάνι και με ένα πινέλο το βρέχω με τον χυμό πορτοκάλι.
Βάζω το 1/3 της κρέμας, απλώνω σε όλη την επιφάνεια και καλύπτω με το δεύτερο παντεσπάνι.
Ομοίως ακολουθώ την ίδια διαδικασία και τελειώνω με την κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά όσο πάρει.
Ζεσταίνω το γάλα με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα στο μικροκυμάτων για 1-1.5 λεπτό και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι τόσο ρευστό.
Περιχύνω την τούρτα και βάζω στο ψυγείο να σφίξει .
Στολίζω με τρούφα, ροζέτες σαντιγί και maltesers.

Καλή Απόλαυση

H συνταγή είναι από τις Οι σπιτικές γεύσεις μου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με κρέμα και παντεσπάνι

Τούρτα με κρέμα και παντεσπάνι

Η συνταγή μου είναι από τη μητέρα μου, που δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας, ήξερε να κάνει σπουδαία πράγματα στην κουζίνα, έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτήν και της είμαι πολύ ευγνώμων. Θα χαρώ αν σας αρέσει.

Υλικά:

για τo παντεσπανι:
5 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
180 g κορν φλαουερ,
1 (10 g) μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια

για το σιρόπι:
200 ml νερό,
8-9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

για την κρέμα:
έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικης για κέικ,
τρουφα σοκολάτας
αμύγδαλα φιλε για διακόσμηση και ξυλάκια σοκολάτας.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μετά προσθέτουμε το κορν φλαουερ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και
χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, στρώνουμε ένα ταψί 26 εκ. με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με λίγο βουτυρο και χύνεται το μισό μείγμα ψήνετε τα παντεσπανια στο φούρνο με αερά στους 180 βαθμούς, αν δεν έχετε αερα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπανι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος από τα ταψιά αναποδογυρίζοντάς τα πρώτα.

για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατάλληλη κατσαρόλα, την καραμελώνουμε μέχρι να ροδίσει και περιχύνουμε το νερό. Το αφήνουμε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά,μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να βγει ένα σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε ένα από τα παντεσπάνια σε κατάλληλη πιατέλα για κέικ,το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι καραμέλας,
το αλείφουμε με τη μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, τρουφα σοκολάτας, βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ
και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Αφήνουμε το έτοιμο κέικ για 3-4 ώρες στο ψυγείο πριν καταναλωθεί έχει υπέροχη γεύση.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

 

Προηγούμενο άρθροΠένες με κοτόπουλο και κρέμα γραβιέρας
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με κανταΐφι…με βελούδινη κρέμα